Belföld

Felmentették a három hónapos kisfiát kádba fojtó sülysápi asszonyt

Csütörtökön a Budapest Környéki Törvényszéken folytatódott annak a sülysápi nőnek a pere, aki kádba fojtotta a három hónapos csecsemőjét tavaly októberben.

A nő házasságban élt, rendezett körülmények között. A kapcsolatból tavaly nyáron egy kisfiú született. A nő az ominózus tavaly októberi napon egyedül tartózkodott otthon gyermekével. A nagy fürdőkádba vizet engedett, a gyermeket levetkőztette, majd addig tartotta a víz alatt, amíg meg nem fulladt. A pici halálát fulladás okozta.

Az asszony öngyilkosságot kísérelt meg az eset után. Miután ez nem sikerült Szolnokra utazott, bement a rendőrségre és bejelentette, hogy megölte a gyermekét. Az asszonynak márciusban szüntették meg a letartóztatását, és rendelték el az ideiglenes kényszergyógykezelését.

Az igazságügyi elmeorvosi szakértői vélemény megállapította, hogy a nő a cselekmény elkövetése idején és a szakértői vizsgálat időpontjában is kóros elmeállapotban szenvedett.

A szakértő szerint a szülést követően egyre mélyülő depressziós tünettan volt észlelhető nála utasításos jellegű hanghallásos érzékcsalódásokkal, a valóságtól való elszakadással, kóros motivációkkal, kialakuló elmezavarral. Emiatt képtelen volt arra, hogy a terhére rótt cselekmény következményeit felismerje, illetve e felismerésnek megfelelően cselekedjen.

Az asszony és a férje is megjelent a mai tárgyaláson. A nő elmondta, hogy jól érzi magát azóta, hogy elmegyógyintézetben van. Az utolsó szó jogán azt mondta, hogy sajnálja a történteket és bocsánatot kért a családjától és a szeretteitől. Megtudtuk, hogy az asszony és a férfi már nem egymással képzeli el a jövőt, úgy tudjuk, hogy már be is adták a válókeresetet.

A bíróság felmentette a nőt az emberölés vádja alól és elrendelte az asszony további kényszergyógykezelését. Mivel a megölt gyermek apja sem fellebbezett a döntés ellen, ezért az ítélet jogerős.

Kiemelt kép :Lakatos Péter / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik