Belföld

Összevertek két bringást Rinyaújlakon, egyikük bordája eltört

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége csoportosan elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés miatt emelt vádat azzal a három dél-somogyi fiatalemberrel szemben, akik egy Rinyaújlaki rendezvény után összevertek két kerékpárost.

A három férfi ittasan tartott hazafelé egy tavaly nyári rendezvényről, amikor az utcán kiabálva megállítottak két kerékpáros férfit, akiket korábbról nem ismertek. Ekkor minden különösebb ok nélkül szidalmazni kezdték az egyik bringást, majd a kialakult szóváltás során az egyik fiatal hátulról lefogta, míg másik két társa testszerte ütni-rúgni kezdte a túlerővel szemben védekezni nem képes férfit.

A másik bringás nem mert közbeavatkozni, ezért inkább telefonhívást imitálva úgy tett, mintha értesítette volna a rendőröket, de ez sem rettentette el a támadókat, és egyikük ököllel arcon ütötte őt is.

A verésnek végül az vetett véget, hogy a közelben megjelent egy autó. Az egyik bringás úgy helybenhagyták, hogy még a bordája is eltörött.

Az ügyészség 2-4 évig terjedő szabadságvesztést kért a három elkövetőre abban az esetben, ha már az előkészítő ülésen beismerik a bűnösségüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik