Belföld

Nyomoznak a volt karcagi rendőrkapitány ügyében

Bár a Belügyminisztérium szerint nincs is botrány, kiderült, hivatali visszaélés miatt mégis nyomoznak.

Mint korábban megírtuk Teleki Zoltán augusztus 15-ei hatállyal mondott le kapitányságvezetői tisztségéről. A hivatalos közlemény nem tért ki arra, miért távozott a karcagi rendőrkapitány, de most kiderült, akkor már két hete elrendelték a nyomozást, miután az Index megírta, hogy egy felvétel tanúsága szerint Teleki Zoltán alezredes „differenciált intézkedésre”, arra kérte beosztottjait, hagyják békén a a helyi kórházigazgatót, ha tilosban parkol.

Polt Péter legfőbb ügyész most írta meg Vadai Ágnes kérdésére, hogy

a Központi Nyomozó Főügyészség már augusztus 1-jén elrendelte a nyomozást az ügyben hivatali visszaélés bűntette miatt.

A Demokratikus Koalíció képviselője a „Kéz kezet mos?” címmel
benyújtott kérdésében előzőleg felidézte a legfőbb ügyésznek, hogy korábban a megyei rendőr-főkapitányság, írásbeli kérdésére pedig a Belügyminisztérium államtitkára sem látott kivetnivalót az ügyben.

Fideszes képviselő megbüntetése miatt akadt ki a karcagi rendőrkapitány
Helyi kormánypárti politikus is a megbüntetett kórházigazgató, akinek ügyét állítólag személyesen a kapitány simította el.

Vadai Ágnes irományában rákérdezett arra is, nem vetődik-e fel a hivatali visszaélés gyanúja Nagyné László Erzsébet, a karcagi kórház főigazgatója, a Fidesz helyi képviselőjénél is, ha a kölcsönös szívességek reményében csakugyan soron kívüli eljárást biztosított a rendőröknek.

Teleki Zoltán egyébként maga hívta fel beosztottai figyelmét, hogy ez ugyanúgy nem jogszerű, mint az, ha emberei nem mindenkit büntetnek meg, de ha jogszerűen járnak el, akkor nem fogja tudni elintézni az állomány kórházi ügyeit.

Szerinted ez szabályos? Évek óta előrevetetem a rendőröket, mert megérdemlitek, mert mi a közt szolgáljuk!

– mondta beosztottjának a felvételen a volt kaptány, aki azt is elárulta, hogy jó kapcsolatainak köszönhetően az elmúlt fél évben legalább 15 beosztottjának intézte el, hogy előbb bejussanak vizsgálatra, kezelésre.

Így tudunk együttműködni normálisan, ha segítjük egymást. Az összes többi dögevőt meg nyomjátok fölfele!

A karcagi rendőrkapitányság volt vezetője így summázta, kikkel szemben lehet intézkedni, kikkel nem.

Kiemelt kép: Czeglédi Zsolt / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik