Belföld

Fideszes képviselő megbüntetése miatt akadt ki a karcagi rendőrkapitány

Szerda reggel számoltunk be az Index cikke alapján arról, hogy a karcagi rendőrkapitány egy kiszivárogtatott hangfelvételen beszélt arról, hogy nem mindig jó, ha rendőrei jogszerűen járnak el. Teleki Zoltán rendőr alezredes a „differenciált intézkedés” lehetőségére emlékeztette beosztottait.

Arról beszél például, hogy hagyják békén a kórházigazgatót, ha tilosban parkol, mert ha összevesznek, akkor a rendőrség sem kap majd szívességeket. Mindezt azután hozta fel az alezredes beosztottjainak, hogy egy óvatlan rendőr feljelentette Nagyné László Erzsébetet, a karcagi Kátai Gábor Kórház főigazgatóját, amiért a mozgássérültek számára kialakított parkolóhelyen jogtalanul és szabálytalanul parkolt.

Kiderült: a szabálytalankodó főigazgató nem csupán kórházigazgató, hanem Karcag fideszes önkormányzati képviselője, aki a település 3. számú egyéni választókerületéből jutott a képviselő-testületbe.

Nagyné büntetése miatt – bár jogszerű volt az intézkedés – a rendőrkapitányság vezetője alaposan kifakadt.

Hiába jártok el jogszerűen. Ez nem szül jót, mert utána, ha valamit kérni akarunk, hogy könnyebb legyen nektek, az állománynak, majd egy jó nagy fityiszt mutatnak be nekem. Aztán nem fogom tudni elintézni, hogy orvoshoz menjetek, hogy a vérvétel meglegyen

– hangzik Teleki érvelése.

A karcagi rendőrkapitány arra is felhívja a beosztottjai figyelmét, hogy nem jogszerű előny, hogy a kórházban előreveszik a rendőröket, és ez évek óta gyakorlat.

Szerinted ez szabályos? Évek óta előrevetetem a rendőröket, mert megérdemlitek, mert mi a közt szolgáljuk!

– mondja egy beosztottjának a kapitány, aki arról is beszél, hogy a jó kapcsolatainak köszönhetően csak az elmúlt fél évben legalább 15 beosztottjának intézte el, hogy hamarabb bejussanak vizsgálatokra és kezelésekre.

A Karcag TV 2013-as interjújából kiderül, hogy a közgazdász végzettségű Nagyné László Erzsébet korábban az önkormányzat költségvetési osztályát vezette. A műsorvezető rá is kérdezett arra, hogy kórházigazgatóként érte-e olyan kritika őt, hogy orvos végzettség nélkül vezeti az intézményt. Ám Nagyné szerint ilyen nem történt.

Teleki Zoltán rendőr alezredes egyébként az Index cikke szerint megígérte a felvételen, hogy a kórház főigazgatójának az ügyét ő maga fogja elsimítani. Nagynének ugyanis térdprotézise van, erről van „hétpontos” igazolása is, sőt, tulajdonképpen jogosult lenne a rokkantkártyára is, csak annyira lefoglalja a kórház vezetése, hogy nem tudja kiváltani azt – állította Teleki.

A portál szerint be is tartotta az ígéretét, a Nagyné ellen már lezárult az eljárás, és a karcagi kórház főigazgatója a feljelentés kapcsán egy figyelmeztetésben részesült, holott mások  a kormányrendeletben meghatározott fix bírság összeget kapjak, ami százezer forint, állítja az ügyet ismerő, névtelenséget kérő forrásuk.

Kiemelt kép: A városi rendőrkapitányság új épülete az avatás napján, 2019. április 23-án. (MTI/Czeglédi Zsolt)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik