Belföld

Megszólalt Simonka György a vádemeléssel kapcsolatban

Miután a Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt Simonka György és 32 társa ellen, a fideszes politikus a Facebookon közölte véleményét.

A kormánypárti képviselő leszögezte:

Nem követtem el semmilyen törvénysértést. Nagyon sajnálom, hogy az eljárás sokak számára okoz kellemetlenséget és hiszem, hogy a független bíróság előtt minél előbb tisztázhatom magam.

A Fővárosi Törvényszékre benyújtott vádirat lényege szerint a fideszes politikus és társai tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult. Szerdán a Központi Nyomozó Főügyészség az ügyben 33 személy ellen emelt vádat, akik közül csak Simonka György közszereplő. A vádlottak valamennyien szabadlábon védekeznek.

A NAV Központi Hivatal Pénzmosás Elleni Információs Iroda feljelentése alapján indult ügyben az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, majd az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki Simonka Györgyöt, aki nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

A Simonka Györgyöt érintő kétes ügyekről itt írtunk bővebben:

Hiába a nyomozás, Simonkáék gond nélkül égethették az uniós pénzeket
Brüsszeli milliárdok érkeztek Békés megyébe, a fideszes képviselő környezetébe. Az ügyészség a jelek szerint csak egy részüket vizsgálta eddig.

Kiemelt kép: MTI / Rosta Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik