Belföld vélemény

Pető Péter: A magyar állam üzeni mindenkinek, ér semmibe venni a jogerős bírósági ítéleteket

Az megvan, hogy 16 ezer forint pótdíjat kell fizetnie annak, aki elfelejt jegyet lyukasztani a BKV valamelyik járatán és elkapják az ellenőrök? Az megvan, hogy előfordult: 20 ezer forintos pénzbírságot kapott a szegényellenes kormányrendelet nyomán egy hajléktalan ember, kvázi azért, mert nincs otthona? És az, hogy Kövér László házelnök, illetve a határozatot támogató Fidesz képviselői egyhavi tiszteletdíjuk megvonásával, azaz hozzávetőleg 400 ezer és 1,5 millió forint közötti összeggel büntették a törvényhozás blokádjával próbálkozó ellenzéki képviselőket?

Most már mindenkinek meglehet az is: a Bp2017 Kft. nevű állami cégnek 100 ezer forint pénzbírságot kell fizetnie a végrehajtási eljárásban, miután a jogerős bírósági ítélet ellenére sem adta ki a 24.hu-nak a Hosszú Katinka klubjával kötött szerződéseit.

A vizes vb soha nem érhet véget: pénzbírságot kapott a bíróságtól a szervező cég
A Bp2017 Kft.-nek azért kell fizetnie, mert a jogerős bírósági ítélet ellenére sem adja ki a Hosszú Katinka klubjával kötött szerződéseit lapunknak.

Magyarán, egy állami cég semmibe veszi adatszolgáltatási kötelezettségét, a jogszabályokat, nem foglalkozik a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság jelentésével, végül a jogerős bírósági ítélettel, azaz semmibe veszi az igazságszolgáltatást.

Ezt próbálja megtenni a politikai közösség Fideszen kívüli univerzumának bármelyik tagja a nyugtaadást elmulasztó kisboltostól a kilakoltatott devizahitelesen át a százmilliókra büntetett ellenzéki pártig.

Tényleg felfoghatatlan, hogy ez ebben az országban történik, ahol a kormánypárti politikusok még akkor is rendről beszélnek, ha a Lehel piac lángosának minőségéről kérdezik őket. Ez ott történik, ahol a rezsim közpénzen tartott, migránsfelhők között tántorgó szakértői szerint a világot védi meg Magyarország, ott, ahol a TEK már akkor kétéltűekkel megy futballmeccsre rendet tenni, ha a játékvezetőt bevándorláspártinak ítélik a szurkolók, amiért színekkel mozgatja a világukat, hiszen sárga meg piros lapokkal operál.

Mindenhol rendet vágnak, csak arra figyelnek veszettül, nehogy véletlenül az igazságot védjék meg. Most például itt ez a konkrét példa, amelyet mutatunk pontról pontra.

  1. Egy állami cég, amelynek csodálatos közreműködésével dupla annyi pénzből rendeztünk vizes vb-t, mint Dél-Korea, pályázat nélkül kiosztja a közpénzek tízmilliárdjainak eszetlen szórásával felhúzott Duna Arénát egy magánvállalkozásnak. Történetesen Hosszú Katinka és Shane Tusup cégének.
  2. Mindent megtesz azért, hogy sohase derüljön ki, mi áll az állami pénzből felhúzott, állami pénzből működtetett létesítmény használatára kötött megállapodásban. Értsd: tovább szórja a magyar emberek pénzét arra, hogy ne derülhessen ki, hogyan szórta addig a magyar emberek pénzét.
  3. Ezt a magyar állam nemcsak tűri, hanem egyenesen támogatja, amennyiben a cég vezetői a helyükön, a politikusok hallgatnak, nem tudnak odáig elmenni, hogy kimondják: a bírósági ítéleteket végre kell hajtani.

Írhatnám itt sokáig a számokat, de

ennek az égvilágon semmi értelme abban az országban, amelyben ma Farkas Flórián és Simonka György szavazhatna a büntető törvénykönyv módosításáról, ha ott heverne egy ilyen előterjesztés.

Ennek nyomán nem is számolok tovább, csupán megjegyzem, különleges bravúr lesz, ha a 2017-es budapesti vb papíron a 2027-es budapesti vizes vb-ig sem ér véget csak azért, hogy néhányan megússzák az elszámolást tetteikkel a nyilvánosság előtt.

Ez még sikerülhet is, elvégre itt a hatalom és csatlósai jelentős erőfeszítéseket tesznek azért, hogy olyan helyet csináljanak az országból, ahol továbbgondolhatatlan szégyen, szerencsétlen lúzerség tisztességesnek lenni. Olyan helyet, ahol mindenkivel el lehet hitetni, hogy Simonka Györggyel, Farkas Flóriánnal, Tiborcz Istvánnal, az Elios-üggyel, a Bp2017 Kft. borzongató erkölcstelenségével, az igazságtalansággal Magyarország erősödik.

Olyan helyet, ahol majd végül senki nem akar, tud már emlékezni arra, hogy egyetlen dolog van, ami nélkül egy ország soha, de soha nem erősödik: az pedig az igazság. Bármit hazudnak is róla.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik