Belföld

20 ezer forint szabálysértési költséget kell fizetnie az első elítélt hajléktalannak

Figyelmeztetésben részesítette és 20 ezer forint szabálysértési költség megfizetésére kötelezte az eljáró bírósági titkár Gödöllőn a hajléktalan férfit, akit kedden kora este értek tetten a rendőrök, amint a Kossuth Lajos utcában egy padon ült, írja a 444.hu.

A lap szerint a rendőrök a helyszínen megállapították, hogy hajléktalan életmódot folytat, ezt nem is tagadta. Nem szeretett volna ugyanakkor hajléktalanszállóra menni, mert ott rendszeresek a konfliktusok, verekedések, és lopnak is, emiatt az egyenruhások bevitték a rendőrkapitányságra és szabálysértési őrizetbe helyezték.

A férfit ügyvédje elmondása alapján ismerik a városban, vannak, akik visznek neki ételt és egyáltalán nem problémás személy.

Korábban mérnökként dolgozott, de elvesztette a lakását. Nagyon rossz fizikai állapotban van

– fogalmazott Varga Zoltán.

Szerdán bilincsben szállították a Gödöllői Járásbíróságra. A gyorsított szabálysértési eljárásban a rendőrség 30 napos elzárást kért a hajléktalanra, de az eljáró bírósági titkár csak figyelmeztetésben részesítette a hajléktalan férfit, fellebbezés egyik fél részéről sem érkezett. A férfinak emellett 20 ezer forint szabálysértési költséget is meg kell fizetnie.

A holmijait átmenetileg ugyan elvették a rendőrök, de azt a mai tárgyalás végén visszakapta.

Hajléktalanok mutatták meg féltett vagyonukat
A közterületen élés mától szabálysértés. Az előállítottak vagyontárgyait elkobozhatják, akár meg is semmisíthetik, kártérítést nem kapnak. Mutatjuk, hogyan készülnek az utca lakói az első razziára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik