Belföld

Kisebb lesz a Sziget nyeresége, mint tavaly

2019-ben 25-30 ezer fővel kevesebben mentek ki a Szigetre a tavalyi csúcshoz képest, ezért a nyereség is szerényebb lesz – mondta a Népszavának Kádár Tamás főszervező. A lapnak mondott szám egybecseng a szervezők által kedden kiadott közleménnyel, amelyben azt írták, hogy végső heti látogatószám közel lesz az 530 ezerhez. A Sziget történetének legnépszerűbb éve a tavalyi volt, akkor 565 ezer ember fordult meg a fesztiválon 7 nap alatt, ami átlagban 80 ezer fesztiválozót jelentett.

A Sziget nyitónapján többen is jelezték, hogy inogni kezdett a K-híd, vagyis az egyetlen híd, amelyen keresztül a nagyközönség megközelítheti gyalogosan a fesztivált. Ezzel kapcsolatban Kádár annyit mondott, hogy tudomása szerint már készült terv a főváros tulajdonában álló híd felújítására, de eddig nem volt rá pénz – erről bővebben itt írtunk. Arra a kérdésre, hogy a Sziget miért nem járul hozzá a költségekhez, a főszervező azt válaszolta:

nem gondolja, hogy erre neki kellene költenie, hiszen a fesztivál évente százezer külföldi fiatalt hoz Budapestre, komoly bérleti díjat fizet a fővárosnak, ezen kívül több százmilliós, öt éves, helyszíni fejlesztési tervet is vállalt.

Azokra a panaszokra, miszerint az a készpénzmentes fesztiválon az első nap nem vagy csak akadozva lehetett paypass-kártyákkal fizetni, Kádár Tamás kijelentette: az érintésmentes kártyafizetéseket egy, az OTP Banknál felmerült technikai gond miatt körülbelül 20 percen át nem tudták fogadni. Az pedig nem fordulhat elő, hogy ez a karszalagba épített, feltölthető Festipay-rendszerrel együtt romoljon el, vagyis lehetetlenné váljon a fizetés, mert utóbbi magán a chipen tárolja az ügyleteket és az egyenleget.

Kiemelt kép: 24.hu/Mohos Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik