Belföld

Hat éve vár felújításra a Szigetre vezető híd, ami ingott a tömeg alatt

Többen jelezték, hogy a Sziget fesztivál nyitónapján arra lettek figyelmesek, hogy inogni kezdett az Ed Sheeran koncertje után távozó tömeg alatt a K-híd. Ez az egyetlen híd, amin keresztül a nagyközönség megközelítheti gyalogosan a fesztivált.

A szerdai telt ház félelmetes tömegjeleneteket jelentett sokaknak, voltak, akik  a pultokon keresztül menekültek pánikolva.

Tömegnyomorral és pánikkal indított az idei Sziget
Ed Sheeran koncertje sokaknak nem a zene miatt marad emlékezetes.

Számítottunk rá, hogy a koncertre érkező látogatók egyszerre indulnak majd ki a buli végén, és ezt a folyamatot a váratlan, rövid zápor még jobban felgyorsította. Figyelembe véve a K-híd teherbírását, a környező utcák és a közlekedési eszközök kapacitását úgy döntöttünk, hogy  megtörve  a tömeg haladását szakaszosan engedjük ki a látogatóinkat a fesztivál területéről elkerülendő a külső torlódást, fennakadást

– írta a Sziget közleményében, amelyben arról írtak, hogy senki ne lepődjön meg, ha tömeg van ott, ahová sok ember megy. A szervezők szerint minden rendben zajlott.

Ezt most ne firtassuk, hanem térjünk vissza a K-hídhoz, amelynek a teherbírásával tehát számoltak a szervezők, amikor kiengedték az embereket, az mégis inogni kezdett.

Ide vonatkozó nem túl megnyugtató tény, hogy 2013-ban írt ki pályázatot a BKK a híd rekonstrukciójára, mivel az felújításra szorul. Azonban hozzá sem nyúltak azóta az 1955-ben épült hídhoz.

A szerkezet gyorsan összeszerelhető katonai híd elemeiből épült. Hosszú ideig csak egy iparvágány volt rajta, amivel az Óbudai Hajógyár közvetlen vasúti vágánycsatlakozását oldották meg. A híd jóval később, a hetvenes években kapott járdát.

Kiemelt kép: Farkas Norbert/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik