Belföld

Már nem kap lakhatási támogatást Varga Judit

Az igazságügyi miniszter új vagyonnyilatkozatában már nem szerepel a 300 ezres tétel.

Az mfor.hu szúrta ki, hogy Varga Judit – új vagyonnyilatkozata szerint – már nem kap havi 300 ezer forintot hivatali lakáshasználat címén. A legutóbbiban, amit a Miniszterelnökség államtitkáraként adott le januárban még szerepelt az összeg.

A juttatást általában azok kapják, akiknek nincs budapesti ingatlanuk. A g7 portál írta meg nemrég, hogy Varga Judit férjének, Magyar Péternek van budapesti ingatlana, azt ki is adják az Airbnb-n keresztül. Ebből a családnak évi mintegy bruttó 4 millió forintnyi jövedelme van, a jogszabályok szerint pedig az állami vezető házastársának lakásviszonyait is figyelembe kell venni.

Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója korábban az  mfor-nak azt mondta, a támogatás sem jogi, sem etikai problémát nem vetett fel, az illetékesek már akkor megvizsgáltak minden körülményt, amikor felesége államtitkár lett, de azt miniszterként már nem igényelte.

Varga Judit új vagyonnyilatkozata szerint egyébként idén megszerezték a jogerős használatbavételi engedélyt egy 195 négyzetméteres balatonhenyei családi házra, a miniszter pedig már nem résztulajdonos egy miskolci családi vállalkozásban. A  devizában meglévő pénzintézeti számlakövetelése fél év alatt 2700 euróról 5000 euróra (855 900 forintról 1 625 000 forintra) nőtt, miközben pénzintézettel szembeni, férjével közös tartozása apadt, az év elején kimutatott 10 millió forintról 9 412 910 forintra.

Kiemelt kép: Varga Judit igazságügyi miniszter előadást a Sziget fesztiválon. MTI/Mónus Márton 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik