Belföld

Havi 300 ezer forint lakhatási támogatást kap az új igazságügyi miniszter, miközben férje lakását kiadják

Nemrég derült ki, hogy Orbán Viktor Varga Juditot jelöli igazságügyi miniszternek. A G7 arról ír, hogy Varga 2018 októberétől havi 300 ezer forintos állami juttatásban részesül hivatali lakáshasználat címén. Ez teljesen rendben is van akkor, ha Budapesten vagy vonzáskörzetében nincs lakása, márpedig  a vagyonnyilatkozata szerint Balatonhenyén vannak ingatlanjai. Csakhogy a jogszabály szerint a lakástulajdonlásnál az állami vezető házastársának lakásviszonyait is figyelembe kell venni. Márpedig Varga férje, Magyar Péter, a Diákhitel Központ nemrég kinevezett vezérigazgatója egy belvárosi lakás tulajdonosa 2001 óta.

A G7 azt írja, hogy a lakást 2016 óta turistáknak adják ki évi bruttó négymillió forintért. A Miniszterelnökségi Sajtóiroda egyik magyarázata az volt, hogy mivel a lakás csak 46 négyzetméteres, az nem ideális egy három kisgyerekes családnak. A tulajdoni lap alapján valóban 46 négyzetméteres a lakás, de az Airbnb-n 76 négyzetméterrel hirdetik, mivel egy 30 négyzetméteres felső szintet is kialakítottak már a nagy belmagasságú lakásban.

A sajtóiroda a G7 kérdésére azt is megjegyezte, hogy Varga ezelőtt kilenc évig Brüsszelben élt, így saját budapesti ingatlannal nem rendelkezik. Ez igaz, azonban  Varga a brüsszeli évek alatt azért Balatonhenyén férjével felépített egy 195 négyzetméteres családi házat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik