Belföld

Karcagi rendőrkapitány: nem szabad megbüntetni az orvosokat, mert nem lesz soron kívüli ellátás

Nem árulja el a Nemzeti Védelmi Szolgálat, indítottak-e eljárást a felvétel alapján, amelyen a karcagi rendőrkapitány felelősségre vonja beosztottait, mert megbüntették a tilosban parkoló helyi kórházigazgatót, aki fideszes önkormányzati képviselő is — számolt be az RTL Klub Híradója.

Körülbelül egy hónapja írtuk meg, hogy egy olyan videófelvétel jutott el az Index szerkesztőségéhez, amin a karcagi rendőrkapitányságot vezető Teleki Zoltán rendőr alezredes hallható, amint a „differenciált intézkedés” lehetőségére emlékezteti a beosztottait.

Arról beszél például, hogy hagyják békén a kórházigazgatót, ha tilosban parkol, mert ha összevesznek, akkor a rendőrség sem kap majd szívességeket. Erről azt követően beszélt az alezredes beosztottjainak, hogy egy óvatlan rendőr feljelentette Nagyné László Erzsébetet, a karcagi Kátai Gábor Kórház főigazgatóját, amiért a mozgássérültek számára kialakított parkolóhelyen jogtalanul és szabálytalanul parkolt.

Az ügyben a DK-s Vadai Ágnes a belügyminiszterhez fordult, de ő sem kapott választ a kérdésre. A képviselő úgy tudja: a jogszerűen bírságoló rendőrök ellen viszont fegyelmit indítottak.

A teljes videót itt nézheti meg:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik