Belföld

Szolidaritási sétával reagálnak a plakátbotrányra

A Coca-Cola melegbarát plakátja a kormányoldalon többekben felháborodást váltott ki, a plakátok leszedését követelte Boldog István fideszes országgyűlési képviselő, a Pesti Srácok publicistája a mozgáskorlátozottakat sértő írást jelentetett meg. Mindezeken meg a lakosság másik csoportjai akadtak ki, és már a világsajtó is a kólabotrányról cikkezett. A Coca-Cola lecserélte a nagy vihart kavart plakátokat. (A botrányról cikkeinket itt találják.)

Most vasárnapra szolidaritási sétát szerveznek magánszemélyek és hozzájuk csatlakozó szervezetek az elmúlt héten a Coca-Cola érzékenyítő plakátkampányával kapcsolatban megjelent, több társadalmi csoportot sértő cikkekre és véleményekre reagálva. A séta vasárnap délután 4-kor indul a Clark Ádám térről, a Lánchíd, a Széchenyi tér, a József Attila utca és a Sas utca érintésével a Szent István téren, a Bazilika előtt ér véget, ahol egy közös fotó készül a – várhatóan – nagyon színes tömegről.

A szervezők felhívásukban azt kérik:

jöjjön el bárki, aki elfogadja, hogy sokfélék vagyunk. A séta végén mindenki összeáll majd egy képpé, egy olyan plakátfotó készül, amelyen a sétán megjelenő sokféle ember közösen azt üzeni: olyan világot szeretnénk, amelyben nincs szükség arra, hogy egy népszerű termékkel buzdítsanak elfogadásra.

Az esemény Facebook-oldalán azt is írják, hogy

Tarts velünk vasárnap délután! Vonuljunk együtt: mozgássérültek és épek, bármiféle kapcsolatban élők és szerelmet érzők, bárki, aki kirekesztettnek érzi magát és mindenki, aki elfogadja, hogy sokfélék vagyunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik