Belföld

Tarlós, Palkovics éjszakai repülése – a szó elszáll

Azt állították, szó sem volt arról, hogy augusztustól éjszakai repülési tilalom lesz Budapest felett. Az RTL Klub belenyúlt az archívumába.

Áprilisban Tarlós István és Palkovics László még azt jelentette be, hogy augusztustól éjszaka nem lehet a főváros fölött repülni. Néhány héttel korábban készült ez a riportunk.

„Ez gyakorlatilag a halálsor” – ilyen az élet a repülőtér mellett
Rákoshegy lakói szerint az ő jogaikat és egészségüket egyszerűen semmibe veszik.

A főpolgármester és a miniszter csütörtökön teljesen másként emlékezett. Az RTL Klub híradója ugyanakkor felidézte, pontosan mit is mondtak április 23-án. Akkor a főpolgármester még magabiztosan azt állította, a tiltás

augusztustól biztosan működni fog.

Mostanra kiderült, ehhez csak részben készültek el a jogszabályi változtatások, csak október 15-től lép életbe a korlátozás. Tarlós István azt mondta, a dátum mellékes is, az a fontos, mi történik most. Annyi történik, hogy a tiltás helyett zajvédelmi bírságot rónak ki a légitársaságokra, ha éjfél után a főváros feletti légifolyosót használják.

Ez nem is éjszakai repülési tilalom, és Palkovics miniszter szerint arról soha nem is beszéltek, bár a cél most is az, hogy az éjszakai repülési műveletek számát szinte a nullára csökkentsék. Az RTL Klub persze ismét elővette az archívumát, kiderült, dehogynem.

Frik Zoltán, a Kulturált Légi Közlekedésért Egyesület elnöke most felháborítónak nevezte, hogy a politikusok nem tartották be az ígéretüket.

Még azt sem tartják be, amit ők találtak ki, a lakossággal való egyeztetés nélkül.

Éjszakai repülési tilalom lesz augusztustól Budapest felett
Éjfél és hajnali öt óra között tervezetten nem szállhatnak majd fel és le repülőgépek a Liszt Ferenc-repülőtéren.
Fülháborító - tanúnak hívnák Orbánt
Ferihegyre invitálták a kormányfőt, hogy maga is szembesüljön az áldatlan állapotokkal.  

Kiemelt kép: Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter sajtótájékoztatót tart a Városházán 2019. augusztus 1-jén. MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik