Belföld

Fülháborító – tanúnak hívnák Orbánt

Ferihegyre invitálták a kormányfőt, hogy maga is szembesüljön az áldatlan állapotokkal.

A Hír TV reggeli műsorában a Kulturált Légiközlekedésért Egyesület elnöke közölte, egy asztalhoz ültetné az állam képviselőit, a Liszt Ferenc Repülőtér vezetőit és a helyi civileket. Frik Zoltán közölte: amíg nincs megoldás a zajterhelés  csökkentésére, le kellene állítania a kifutó felújítását a többi fejlesztést.

Az egyesületi elnök emlékeztetett rá, hogy még a szocializmusban is ki tudott menni egy miniszter megnézni, mi folyik a hatásterületen.

Ha ezt meg tudták akkor csinálni, akkor most is kérem a miniszterelnök urat és a minisztert, hogy jöjjenek ki még a pályazár alkalmával és nézzék meg, hogy milyen áldatlan állapotok vannak ott.

Évek óta panaszkodnak Budapest 17. kerületében, hogy méterekkel a házak fölött repülnek el az utasszállító gépek. Elviselhetetlen a zaj, Rákoshegynél ráadásul nőtt a légi forgalom, mert repülőtér 1-es kifutójának felújítása miatt a 2-es pályát használják.

Korábban a környéken élők nevében már levelet, petíciót  írtak több miniszternek, a Hungarocontrol vezetőinek az áldatlan állapotok miatt. Szerintük veszélyes, hogy a Budapest Airport 2-es kifutójára Budapest felől érkező repülőgépek az előírt 300 méter helyett alig 100 méteres magasságon érnek Rákoshegy sűrűn lakott része fölé.

Kiemelt fotó: Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik