Belföld

Megölte nagyapját, évekig rejtegette holttestét

Az unoka eladta az idős férfi lakását, felvette a nyugdíját. Nagyapját sokáig eltűntként keresték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói lezárták a 27 éves férfi ügyét. A budapesti M. Márk még 2015. április 4. és május 20. között újbudai lakásában megölte 82 éves nagyapját. A férfi a holttestet egy szeméttárolóba tette, először a lakás garázsába rejtette el, majd átvitte egy kőbányai garázsba, hogy az idős férfi halálát eltitkolja.

M. Márk később megkérte egy ismerősét, a 82 éves budapesti M. Györgyöt, hogy játssza el – fekvőbeteg – nagyapja szerepét az újbudai lakás eladásánál, csináltassanak előtte M. Györgynek új személyigazolványt nagyapja nevével, adataival. M. György több adásvételi szerződést is aláírt, M. Márk így értékesíteni tudta az újbudai ingatlant, a garázst, egy autót, és hozzáfért nagyapja bankszámlájához is.

Az eltűnt fia 2016 novemberében tett bejelentést a rendőrségen, hogy az általa ritkán látogatott, egyedül élő édesapja eltűnt. A nyomozók az idős férfit eltűntként körözték, de a körülmények az eljárás közben egyre gyanúsabbá váltak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya 2017 márciusában büntetőeljárást indított.

Az életvédelmi nyomozók 2017. június 9-én M. Márk Kőbányán bérelt garázsában, egy szeméttárolóban elrejtve megtalálták az idős férfi holttestét. A nyomozók a 27 éves férfit nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. A rendőrök M. György ellen közokirat-hamisítás miatt folytattak nyomozást. A rendőrség az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek. (police.hu)​

Ajánlott videó

Olvasói sztorik