Belföld

Vérfagyasztó videó: édesanyjának írt levelet egy fiú a 98-as busz megállójában, amikor leütötték egy hegyes karóval

A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és felfegyverkezve elkövetett rablás miatt vádat emelt egy 20 éves gödöllői férfi ellen, mert leütött és kirabolt egy fiatalkorú fiút tavaly novemberben az egyik fővárosi buszmegállóban.

Ahogy az a videón is jól látszik az erősen ittas és gyógyszer hatása alatt is álló büntetett előéletű férfi egy 140 cm hosszúságú kihegyezett fakaróval ütötte le hátulról a padon ülő tinit. A felvételen látható fiatal a Ferihegyi út 40. szám alatti 98-as járat megállójában várta a buszt, és pont üzenetet írt az édesanyjának telefonon, amikor a férfi odament hozzá és hátulról fejbe vágta a karóval.

A tarkóján repesztett sebzést és enyhe agyrázkódást elszenvedő fiúhoz az utcán tartózkodók hívtak mentőt és ők értesítették a rendőröket is. Az igazságügyi orvos szakértő szerint csak a véletlenen múlt, hogy nem lett nagyobb a baj.

A Fővárosi Főügyészség 7 év 6 hónap szabadságvesztést kért az elkövetőre arra az esetre, ha már az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét. Az ügyészség indítványt tett arra is, hogy bíróság különleges bánásmódot igénylő tanúként kezelje a 15 éves fiút.

 

Olvasói sztorik