Belföld

Flakonnal törte be a szélvédőjét, mert lassan hajtott az autópályán

Egy ismeretlen személy 2018. november 12-én délután az M1-es autópályán közlekedett az általa vezetett ismeretlen forgalmi rendszámú vontatóból és a hozzá kapcsolt félpótkocsiból álló járműszerelvénnyel, írja a police.hu.

A 83-as kilométerszelvénynél a járműszerelvény előzésébe kezdett egy Ford Transit típusú gépjármű, amikor a kamionvezetője egy korábbi közlekedési szituáció miatt egy vizespalackot a tehergépkocsi szélvédőjének hajított, ami betörött. A kárt okozó sofőr az esetet követően nem állt meg, tovább közlekedett. A Ford vezetője ezt követően értesítette a rendőrséget.

Az egyenruhások a rendelkezésre álló kamerafelvételek alapján beazonosították a járműszerelvényt és annak vezetőjét, akit kisebb kárt okozó rongálás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgattak ki 2019. július 23-án.

A 39 éves férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte, kihallgatása során elmondta, hogy a vizespalackkal csak rá akart ijeszteni a másik sofőrre, mert túl lassan közlekedett az autópályán.  

A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Tatabányai Járási Ügyészségnek.

Kiemelt kép: police.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik