Belföld

Vascsővel vertek halálra egy kutyát a siófoki, kutyabarát nyaralóban

Vascsővel verte agyon az egyik nyaraló család 2 kilós kiskutyáját egy szállásadással foglalkozó vállalkozó — írta meg a Blikk a Kutyabarátszálláshelyek.hu információi alapján.

A hotelt, apartmant és éttermet is magába foglaló intézményt kutyabarát helyként hirdették a lap szerint, azonban az egyik apartmant üzemeltető vállalkozó mégis nekirontott a yorki fajtájú állatnak és agyonverte. A gazda szerint érthetetlenül, a kutya ugyanis nem volt hangos vagy csipkelődő, idegenekkel szemben pedig kifejezetten visszahúzódóan viselkedett.

A családtagok kedden hallották először, hogy a vállalkozó kiabál a kutyával. Szerdán ugyanez megismétlődött, ekkor a családfő beszélt vele. A vállalkozó azt mondta, fél, hogy a kutya megharapja. A férfi ekkor bevitte a házba az állatot. Később, ölében a kutyával, tisztázni akarta a problémát, a vállalkozó azonban békülés helyett őt is fenyegetni kezdte. Vita kerekedett, majd a férfi egyszer csak felkapta a vascsövet és nekiesett az eb gazdájának. Az egyik ütés eltalálta az állatot, aki azonnal elpusztult.

A rendőrségi eljárás végéig nem nyilatkozunk semmilyen más ügyről. A rendőrségi szakemberek ki fogják vizsgálni ki, mit és hogyan csinált

— válaszolt a lap kérdésére az üdülőkomplexum.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik