Belföld

A bíróság szerint jogot sértett a szombathelyi polgármester

Az ugytudjuk.hu beszámolója szerint Molnár Miklós (Pro Savaria) szombathelyi alpolgármester hétfői sajtótájékoztatóján azt nyilatkozta, hogy kimondta a bíróság:

Puskás Tivadar fideszes polgármester jogot sértett akkor, amikor januárban Molnár jogköreinek megvonása után a fizetését is csökkentette.

Még február végén került többségbe az ellenzék Szombathelyen, miután Puskás Tivadar fideszes polgármester viszonya elmérgesedett Molnár Miklós alpolgármesterrel. Az újdonsült ellenzéki többségű képviselőtestület pedig azóta elkezdte átvenni a város irányítását. Egy márciusi közgyűlésen annyira elmérgesedett a hangulat, hogy  a fideszes polgármester „posztbolsevista puccskísérletről” beszélt.

A közgyűlés előtt egy héttel történt, hogy Puskás nem csak a fizetésétől, hanem a titkárnőjétől is megfosztotta Molnár Miklóst, miután utóbbi összekülönbözött a polgármesterrel, és már nem a fideszes javaslatokat támogatta a helyi önkormányzatban.

Molnár addig az alpolgármesteri fizetésre volt jogosult, ami bruttó 950 ezer forintot jelentett, majd Puskás intézkedése után csupán a képviselői juttatást kapta meg, ami bruttó 200 ezer forintot plusz a költségtérítést jelenti. 

Molnár akkor lett szálka a fideszes városvezetés szemében, amikor a januárra összehívott rabszolgatörvény elleni rendkívüli közgyűlésen szavazatával napirendre került az ellenzéki határozati javaslat. Mivel a Fidesz-frakció nem volt jelen, így az Éljen Szombathely-DK-MSZP-Együtt frakció és a jobbikos Balassa Péter közös szavazatival át is ment a törvényt ellehetetlenítő ellenzéki javaslat.

Mellékszál, de már februárban tudni lehetett, hogy Puskás Tivadar nem indul újra a polgármesteri székért, azaz az utolsó ciklusát tölti.

Kiemelt kép: Horváth Zsolt, a megyei Fidesz-MPSZ elnöke, Horváth Csaba, a Polgári Egyesület Szombathelyért elnöke, Prugberger Emil, a Pro Savaria Egyesület elnöke, Molnár Miklós, a Pro Savaria közös polgármester-jelöltje, Hende Csaba országgyűlési képviselő, Puskás Tivadar és Ágh Péter országgyűlési képviselők, valamint Kovács Jenő, a Nemzeti Fórum Egyesület képviselője, amikor együttműködési megállapodást kötnek Szombathelyen a Fidesz székházában a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség, a Kereszténydemokrata Néppárt, a Nemzeti Fórum Egyesület, a Fidelitas, a Pro Savaria Egyesület és a Polgári Egyesület Szombathelyért vezetői. MTI Fotó: Czika László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik