Belföld

A Fidesz elvette a szombathelyi alpolgármestertől fizetését és a titkárnőjét

Nem csak a fizetésétől, hanem a titkárnőjétől is megfosztották Molnár Miklós szombathelyi alpolgármestert – írja az Ugytudjuk.hu. A szombathelyi Fidesz és Molnár viszonya azután mérgesedett el, hogy a Pro Savaria Egyesület színeiben a közgyűlésbe bejutó Molnár januárban a fideszesekkel ellentétben nem maradt távol a rabszolgatörvényről tartott rendkívüli közgyűléstől.

Bár a törvény elutasítását maga Molnár nem szavazta meg, miatta határozatképes lett a közgyűlés, amelyen a Fidesz távolmaradása miatt kényelmes többsége lett az ellenzéknek.

Puskás Tivadar fideszes polgármester Molnár tettét árulásként élte meg és kezdeményezte is a visszahívását az alpolgármesteri tisztségből, ezt követően azonban egy február végi közgyűlésen Molnár szavazataival az ellenzék átvette az irányítást, a polgármester által összeállított napirendet leszavazták, így Molnár visszahívását is le tudták venni a napirendről.

Az Ugytudjuk.hu azt írja, hogy Molnár most jogkörökkel nem rendelkező alpolgármesterként bruttó 950 ezer forint helyett bruttó 200 ezer forintot kap, szerdán pedig a polgármester a titkárnőjét is áthelyezte egy másik posztra, így Molnárnak közvetlen munkatársa sincs.

Kiemelt kép: Puskás Tivadar polgármester, MTI/Varga György

Ajánlott videó

Olvasói sztorik