Belföld

Megjelent a Balatonnál egy új befektető: a Rahimkulov család

Luxushotel épülhet a legendás siófoki Palace diszkó területén, a napi.hu információi szerint az egyik vevő az RRZP Invest Kft.

A Budapest belvárosában székelő vállalkozás tulajdonosa a céginformációs adatbázis szerint Rahimkulov Ruszlan Megdetovics, annak a Megdet Rahimkulovnak az egyik fia, akinek családi vállalkozása – a Kafijat Zrt. – az OTP Bank részvényeinek 7,43 százalékát birtokolja.

A még nem végleges tervek szerint 40 szobás luxushotelt alakítanának ki a Palace helyén, amelyhez a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési programból is támogatást nyertek, összesen 792 millió forintot.

Balatoni turisztikai szakmai körökben régóta beszédtéma, hogy a hosszú ideje Magyarországon élő orosz család egy sor siófoki szállodát és vendéglátó helyet is megvásárolt a közelmúltban. A pletykából annyi biztosan igaz, hogy a siófoki Residence Hotelt megvásárolta az orosz vállalkozó: a szállodát tulajdonló Residence Balaton Hotel Kft.-ben ugyanis feltűnik tulajdonosként a Greenovatív Kft., amely az érdekeltségébe tartozik.

Az 56 szobás 4+ superior minősítésű, wellness részleggel és saját stranddal is rendelkező hotelt tavaly májusban vette meg Rahimkulov és a Peter’s Consulting.

A lap emlékeztet, a családfő korábban több jelentős magyarországi üzletben is érdekelt volt, többek közt ő vásárolta meg 1996-ban az Általános Értékforgalmi Bankot, amelyet később eladott a szintén orosz Sberbanknak.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik