Belföld

Skizofrén volt a bozótvágós támadó, jogszerűen lőtte le a rendőr

Hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt rendelt el nyomozást a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség annak a férfinak az ügyében, aki egy bozótvágó késsel támadt a rendőrökre Abdán.

A mentális problémákkal küzdő férfihoz az édesanyja hívott mentőt vasárnap késő délután. A kiérkező mentősök nem tudták megvizsgálni a férfit az agresszív viselkedése miatt, ezért rendőri segítséget kértek. A helyszínre érkező rendőrpáros bement a lakásba, ahol a férfi egy 40 cm élhosszúságú, kiélezett bozótvágó késsel rájuk támadt, ezért a rendőrök kimentek a lakásból, ahol az egyikük a bejárat előtti részen a földre esett.

Ezt látva a férfi a kezében lévő bozótvágó késsel a földön fekvő rendőr főtörzszászlóst a fején egy alkalommal megütötte, vágott sérülést okozva ezzel a sértett rendőrnek. Mivel a férfi a földön fekvő és sérült rendőrt a kezében lévő bozótvágó késsel ismét meg akarta ütni, ezért a rendőrpáros másik tagja a nála lévő szolgálati fegyverével három lövést adott le a férfira, aki a lövések okozta sérülések miatt a helyszínen elhunyt.

A helyszínen a rendőrök még aznap a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség ügyészével késedelmet nem tűrő eljárási cselekményként szemlét tartottak és adatgyűjtést folytattak, amelynek eredményeként a nyomozó ügyészség hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt rendelt el nyomozást. Ennek feladata a tényállás teljes körű felderítése.

A Bors információi szerint a mentális problémákkal küzdő férfi és édesanyja egy éve költöztek a környékre, azért, hogy az akkor már húsz éve skizofréniával diagnosztizált fiának nyugodt környezetet teremtsenek. A támadó ugyanis nem engedte magát kezeltetni, annak ellenére sem, hogy a szülei mindent megtettek azért, hogy orvosi segítséget kapjon.

Próbáltuk rávenni, hogy kezeltesse magát, de nem akarta. Több orvosnál is jártunk, kérleltük, hogy fogadja el a segítséget. Amikor bevette a gyógyszereit, akkor minden rendben volt vele. Szerettem a fiam, de nem tudok haragudni a rendőrökre, én is így cselekedtem volna

– nyilatkozta a lapnak az elhunyt férfi édesapja.

Egy szemtanú szerint három golyót lőtt ki a vérző társát védő rendőr Abdán
Büntetőeljárásban vizsgálják a rendőrök által lelőtt abdai férfi ügyét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik