Belföld

Egy szemtanú szerint három golyót lőtt ki a vérző társát védő rendőr Abdán

Büntetőeljárás keretében vizsgálja az ügyészség azoknak a rendőröknek az ügyét, akik vasárnap este halálosan megsebesítettek egy abdai férfit egy rendőri intézkedés során. Ezt Costopulos Orestis, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője közölte a 24.hu-val, amikor az ügy részleteiről, valamint arról érdeklődtünk, hogy bódító szer hatása alatt állt-e az elhunyt férfi, és felmerült-e az ügyben a rendőrök felelőssége is.

Megkeresésére tájékoztatom, hogy a megjelölt bűnügyben a büntetőeljárás késedelmet nem tűrő nyomozási cselekménnyel július 14. napján indult a Győri Regionális Nyomozó Ügyészségen.

– közölte Costopulos Orestis, hozzátéve: a Központi Nyomozó Főügyészség sajtóközleményt fog majd kiadni az ügyben.

Mint arról korábban beszámoltunk a mentőszolgálat munkatársai kértek segítséget vasárnap 18 óra 23 perckor egy agresszív beteg kórházba szállításához. A rendőrség tájékoztatása szerint a helyszínre érkező rendőrök azt látták, hogy a házban tartózkodó férfi kezében egy bozótvágó kard van, ezért felszólították őt, hogy azt tegye le. A férfi ennek ellenére a lakásból kihátráló rendőrökre támadt, majd a ház előtt egyikük fejére egy csapást mért a karddal.

Miután a férfi az egyenruhások többszöri felszólítása ellenére továbbra is támadólag lépett fel, a rendőrök célzott lövést adtak le rá. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A Kisalföld információi szerint a megtámadott rendőr nyolc napon túl gyógyuló fejsérülést szenvedett, de az állapota stabil. A lap beszélt egy szemtanúval, aki pont a szomszédban tartózkodott a rendőri intézkedés során. Az alábbiakat mondta:

Áthívott a szemközti szomszéd, kerti székeken ültünk náluk, beszélgettünk, néhány méterre a rendőrségi akciótól. Megijedni sem volt időnk, olyan gyorsan történt minden. Először azt vettük észre, hogy este hat óra körül mentőautó érkezik a házhoz. Nem sokkal később egy járőrkocsi jött, két rendőr szállt ki belőle, s ment be a szomszédba. A következő percben hatalmas ordítást, sikoltozást hallottunk, s az egyik rendőr vérző fejét fogva rohant ki, menekültek a mentők is, majd a hátul lévő, társát védő rendőr három golyót lőtt ki a fegyveréből. Mi közben döbbenten kint ültünk: hallottuk, amint a rendőr kérdezi az anyát: miért nem szólt, hogy kard van a fiánál?

„Honnan tudtam volna?” – válaszolt a nő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik