Belföld

Elrabolták, eltörték a bordáját, adóspapírt írattak alá egy magyar nővel az ázsiai főnökei

Felfegyverkezve elkövetett emberrablás és súlyos testi sértés miatt emelt vádat a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség öt kelet-ázsiai személlyel szemben, akik munkahelyük, egy áruház egyik alkalmazottját egy pincébe zárták, ott bántalmazták és pénzt követeltek tőle.

A távolkeleti elkövetők közül kettő Győrben, három Budapesten él. Közülük négyet egy áruház üzemeltetése köti Győrhöz, míg az ötödik elkövető egy éttermet üzemeltet Győrben.

Az áruház vezetője 2017 decemberében az egyik női magyar alkalmazott elszámoltatásáról döntött, mivel szerinte a nő az áruház bevételének egy részét eltulajdonította. Miután hazaküldték a többi alkalmazottat a nőt körbeállták, szájába zoknit tömtek, majd lökdösve, rángatva, egy bottal böködve a pincébe vitték. A pincében fém rúddal, és egy bottal ütötték, majd megrugdosták. Legalább ötven alkalommal bántalmazták, közben arról faggatták, miért kevés az áruház bevétele.

Mivel a nő tagadta, hogy pénzt vett volna el a bevételből, közölték vele, hogy a táskájából kivett kulccsal a lakására mennek, ahol édesapjával magukra íratják a nő lakását és autóját.

Miután a nő lakását két elkövető ellenőrizte és senkit nem találtak otthon,visszamentek a fogva tartott nőhöz és mérgezéssel fenyegették. Ezt követően egy húsvágó bárdot tartottak a nyakához annak érdekében, hogy írjon egy elismervényt tízmillió forintos tartozásról. A nő a diktált szöveget leírta, majd azt fel is kellett olvasnia, hogy mobiltelefonjukkal az elkövetők rögzíthessék. A nyilatkozaton – piros festékbe mártott – ujjának ujjlenyomatát is el kellett helyeznie.

A nőt az elkövetők azután engedték el, hogy megfenyegették, ha orvoshoz vagy a rendőrséghez fordul, őt és édesapját is megölik. A bűnügyi felügyelet alatt lévő elkövetők akár 18 év börtönt is kaphatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik