Belföld

Mészáros Lőrinc jobbkeze behúzott egy 1,9 milliárdos tendert

A 4iG nyerte el a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal távoktatási licenszek beszerzésére kiírt közel 1,9 milliárd forintos közbeszerzést – közölte a 4iG Nyrt. hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A 4iG elnök-vezérigazgatója az a Jászai Gellért, aki büszkén nyilatkozta, hogy megtiszteltetésnek élte meg, hogy Mészáros Lőrinc jobbkezévé válhatott.

A 4iG azzal robbant be a hírekbe, hogy tulajdonosai megszerezték a T-Systemset. Ezzel egy német állami érdekeltség landolt Mészárosék köreinél. Az üzlet nyomán elképesztő mennyiségű állami megbízás és referencia kerül a Mészáros Lőrinc kisebbségi, Mészáros barátjának többségi tulajdonában lévő informatikai céghez.

Választási rendszer, adó, közlekedés: ez kerülhet Mészáros jobbkezéhez a T-Systems megszerzésével
Dávid bekebelezi Góliátot. Elképesztő mennyiségű állami megbízás és referencia kerül így a Mészáros Lőrinc kisebbségi, Mészáros barátjának többségi tulajdonában lévő 4iG-hez.

És egy tender már be is futott tehát a cégközlemény szerint: az uniós, nyílt eljárás keretében lefolytatott közbeszerzési eljáráson a nyertes 4iG feladata zárt rendszerű távoktatási képzésmenedzsment és tananyagszerkesztő rendszer licenszeinek beszerzése.

Az ajánlat értéke nettó 1,895 milliárd forint plusz áfa.

A tőzsde prémium kategóriájában jegyzett informatikai vállalkozás 2018-ban csoport szinten nettó 14 milliárd forintos árbevételt és 102 millió forint nyereséget ért el. Az első negyedévben konszolidált árbevétele 56 százalékkal, 4,9 milliárd forintra nőtt, adózott eredménye 280 millió forint lett, a tavalyi hasonló időszaki 106 millió forintos veszteséggel szemben.

A cég 1717 százalékot javított az eredményén azután, hogy Mészáros Lőrinc megjelent ott tulajdonosként.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik