Belföld

Halál a filmstúdióban – jogerős az ítélet

A gondatlan állványbontás okozta a tragédiát. Két vádlottat felfüggesztett fogházra ítélt a bíróság,

2016. augusztus 25-én díszletbontási munkák közben egy XV. kerületi filmstúdió egyik műtermében meghalt egy ember, akire rádőlt egy állványzat. A vádlottak feleltek a bontásért. Egyikük, egy 37 éves férfi vezette az építőipari céget, amely a díszletbontást végezte, a másik vádlott, egy 38 éves férfi irányította a munkát.

A halálos balesetet oka az volt, hogy a 37 éves férfi nem készíttetett bontási tervet, hagyta, hogy 38 éves szakképzetlen alkalmazottja rossz munkamódszert válasszon.

Az ügyészség a két férfi ellen halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyújtott be vádiratot a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróságra. A büntetőeljárási törvény alapján, a bírósági előkészítő ülésen a vádlottak a bűncselekményt beismerték, lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról.

A bíróság a bűnösséget beismerő nyilatkozatokat elfogadta, és ítéletet hirdetett. A vádlottakat, az enyhítő körülmények nagy számára figyelemmel 1 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélte, a szabadságvesztések végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik