Belföld

Vádat emeltek a rákóczifalvai sorozatgyilkos ellen

Az ügyészség életfogytig tartó szabadságvesztést kért.

A rákóczifalvai férfi ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés, kifosztás miatt emelt vádat az ügyészség. Mindhárom áldozatával alkalmi munkák révén ismerkedett meg. Valamennyien egyedülállók, idősebbek és hozzá hasonlóan szűkösebb anyagi körülmények között éltek.

A férfi először 2017. december 23-án, majd 2018. február 19-én ölt. Valamennyi áldozatát saját házukban, puszta kézzel, kegyetlenül gyilkolta meg.

Mint korábban megírtuk, első áldozata egy 63 éves férfi volt, aki nyugdíjazása előtt a rendőrségnél dolgozott. Halálát először balesetnek hitték.

Később kiderült, hogy 2017. december 23-án italozás közben vita közben a sértett szidalmazni kezdte a vádlott anyját, aki erre szó nélkül rátámadt, agyonverte.

A vádlott 2018. február 19-én délelőtt egymást követően két embert ölt meg. A „bűnük” az volt, hogy nem tetszett nekik, hogy a vádlott hívatlanul megjelent otthonaikban, ezért kiutasították. Ők is felemlegették az édesanyját, a férfi ezért újra támadt, majd félve attól, hogy feljelentik őt, a sértetteket brutálisan megverte. A sértettek légzőszerveit, mellkasukat megtaposta, addig verte őket, míg meghaltak. Ezt követően kis értékű ruhaneműket, illatszert, egy lábbelit és élelmiszereket vett magához.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség a korábban már erőszakos cselekmény miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt férfival szemben a Szolnoki Törvényszéknél, letartóztatása  fenntartása mellett, tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

Sorozatgyilkos ölt Rákóczifalván - megszólalt a rendőrség
A harmadik - és lényegében az első - esetet mostanáig közigazgatási eljárásban vizsgálták, korábban ugyanis úgy tűnt, a férfi baleset áldozata lett.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik