Belföld

Tiborczék miatt nem lehet lemenni a partra Balatonaligán

Sorompóval  korlátozzák a lejutást a strandra és nem engedik be a horgászokat a tulajdonosok az egykori balatonaligai pártüdülő területére – számolt be az Aligai Fürdőegyesület tájékoztatása alapján a Hvg.hu.  Az ingatlan egy tavaly decemberben lezárult tranzakció során került át az Appeninn Holding tulajdonába, amely a BDPST Zrt.-n keresztül Tiborcz István, illetve a Konzum-cégeken keresztül Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik.

A pártállam Bahamája volt, mostantól Mészáros Lőrincé
A Club Aliga területén egykor Rákosi és Kádár nyaralt. Bemutatjuk, hogy lett a tehénlegelőből az elvtársak titkos kis világa, majd romhalmaz.

Az egyesület tagjai azt mondják, hogy a június 8-án tartott nyilvános tájékoztatón nem kaptak megnyugtató választ a kérdéseikre.  A Balatonvilágoshoz tartozó településen a helyi ingatlantulajdonosok többek között arra voltak kíváncsiak, az Appeninn milyen jogon tiltja meg a Club Aliga bejáratánál, hogy bárki horgászbottal lemenjen a partig az üdülőkomplexum közútján, és milyen jogon tiltják hónapok óta a horgászatot, holott az aligai terület szerepel a kijelölt és engedélyezett balatoni horgászhelyek listáján. Azt sem értik, hogy miért zárták el sorompóval a mólóhoz vezető közt, hogy a gyalogosok se tudjanak lejutni.

Az Appeninn válasza erre az volt, hogy azért akarják lezárni a kikötő területét, mert szemetelnek. A horgászok ezt kikérték maguknak és a végén annyira elfajult a vita, hogy a polgármester, aki egyszerűen lezárta azt. Horváth Barnabás maga is vitatja, hogy a helyieket ki lehetne zárni az üdülő területéről. Az Aligai Fürdőegyesület vasárnapra közgyűlést hirdetett, ezen szeretnék minél több ingatlantulajdonos álláspontját megismerni, és arról is dönteni akarnak, mit tegyenek.

Kiemelt kép: a balatonaligai kikötő, MTI/H. Szabó Sándor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik