Belföld

Kálmán Olga: Tarlós Istvánnak van félnivalója

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az MSZP-Párbeszéd jelöltje, Karácsony Gergely nyerte az előválasztást, így ő lesz a fővárost 2010 óta vezető Tarlós István ellenzéki pártok által támogatott kihívója októberben.

A leadott 68 363 szavazat közül több mint 33 ezret szerzett meg Karácsony (49 százalék), 25 ezer voksot kapott (37 százalék) a Demokratikus Koalíció által támogatott Kálmán Olga és hozzávetőleg 9800-at (14 százalék) a momentumos Kerpel-Fronius Gábor.

Miután Kálmán Olga nem jelent meg szerda este az eredményhirdetést követő sajtótájékoztatón, csütörtök délután kettőtől értékelte az előválasztás eredményét.

A sajtótájékoztató előtt Gréczy Zsolt, a DK szóvivője elmondta, hogy a Demokratikus Koalíció nagyon büszke Kálmán Olga teljesítményére.

Ami az elmúlt napokban Budapesten történt, az több mint fantasztikus dolog volt

– fogalmazott Kálmán Olga, aki szerint mindenki, aki ebben a folyamatban részt vett, bebizonyította, hogy ennek a városnak szüksége van a demokráciára.

Megcsapott minket a szele, milyen az, amikor valóban mi mondunk ítéletet a saját sorsunkról

– mondta, majd hozzátette, büszke minden egyes budapestire, aki ebben az előválasztásban részt vett.

Kálmán Olga újra gratulált Karácsony Gergelynek, szerinte ebben a versenyben Karácsony meg tudta mutatni, hogy igenis jól tud teljesíteni egy valódi szoros versenyben.

A sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a DK nemcsak egy párt, hanem egy közösség is, amit most ő is megtapasztalt.

Ezt az előválasztást Karácsony Gergely nyerte, innentől egy állítás van: Karácsony Gergely volt a legjobb jelölt az előválasztáson

– jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy mik a tervei a jövőben, azt mondta, hogy mivel még nem telt el 24 óra az eredményhirdetés óta, így nem tud még választ adni erre a kérdésre.

Nem foglalkoztam azzal a kampány alatt, hogy mi lesz, ha nem sikerül

– közölte.

Tarlós Istvánnak van félnivalója, mondta Kálmán Olga, aki őszintén reméli, hogy októberben ez a város visszakapja, amit elvettek tőle az elmúlt kilenc évben.

Hozzátette, hogy nem kérdés, hogy megérte-e számára az elmúlt két hét, és öröm volt látni számára, hogy az emberek hosszú sorokban álltak azért, hogy kifejezzék a véleményüket a jövőjükkel kapcsolatban.

Arra nézve, hogy a főpolgármester nemrég úgy fogalmazott az ellenzéki jelöltek programjai kapcsán, hogy „ilyen hülyeségeket még az életben nem hallottam”, Kálmán Olga leszögezte:

én meg még ennyi szörnyűséget nem láttam, mint amit ő véghez vitt az elmúlt kilenc évben.

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik