Belföld

Vizsgálatot indítottak a ferihegyi baleset miatt, de még a tavalyinak sincs eredménye

Mint arról beszámoltunk, szerdán rendkívüli javítási munkákat végeztek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es futópályáján, emiatt le kellett zárni a repteret és több landolni készülő gépet más légikikötőkbe irányítottak. A pályakarbantartásra azért volt szükség, mert a Wizz Air Stockholmból Budapestre érkező repülőgépén a leszálláskor a futópálya felületéből kifordult betondarab miatt kidurrant egy gumiabroncs.

Egy csomó ember a ferihegyi reptéren rekedt, a tegnap esti gép talán ma este indul el
A 140 utas úgy érezte az éjszaka, magukra hagyták őket.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Közlekedésbiztonsági Szervezete a 24.hu megkeresésére most arról tájékoztatott, hogy vizsgálatot indított az ügyben.

2018 júniusában történt egy másik hasonló eset a ferihegyi reptéren, akkor egy felszálló Boeing 747-es okozott sérülést a 2-es futópálya felületén. Lapunk a Közlekedésbiztonsági Szervezettől megtudta, akkor is vizsgálatot indítottak, de annak több mint egy év elteltével sincs eredménye.

A szervezet egyébként nem vonhat felelősségre senkit, a vizsgálatok csupán arra szolgálnak, hogy a megállapítások alapján esetlegesen kijavítsák a meglévő hibákat, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő hasonló balesetek.

A most szerdai fennakadással kapcsolatban megkerestük a rendőrséget is, válaszlevelükben azt írták,

az eset körülményeit a Repülőtéri Rendőri Igazgaztóság vizsgálja. Vizsgálatot folytat a Közlekedés Biztonsági Szervezet is, amelynek megállapításai alapján – ha szükséges – a rendőrség további intézkedéseket tesz.

A Budapest Airportnak is elküldtük kérdéseinket, de cikkünk megjelenéséig nem reagáltak.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik