Belföld

Felhőszakadás: keleten másodfokú a riasztás

A zivatarokhoz felhőszakadás, néhol jégeső, rövid ideig tartó, 60 km/órát meghaladó szél társulhat.

Több keleti megye járásaiban másodfokúra (narancssárgára) emelte a riasztás szintjét az Országos Meteorológiai Szolgálat a felhőszakadás veszélye miatt. Az érintett területeken a következő órákban rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék hullhat.


A veszélyjelzés szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében már érvényben vannak, illetve lehetnek másodfokú riasztások.

Az ország többi területén elsőfokú a felhőszakadás miatti veszélyjelzés. Zivatarveszély miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

A zivatarokhoz elsősorban felhőszakadás (20-30 milliméter feletti csapadék), néhol jégeső, rövid ideig tartó, 60 kilométer/órásnál erősebb szél társulhat. Főleg az Alföldön délután, kora este egy-egy helyen esetleg heves zivatar is előfordulhat, 70-90 kilométer/órás szélrohammal, nagyobb méretű jéggel. Északkeleten 30-60 milliméter csapadék is hullhat. Éjszaka is változékony marad a légkör, de csak kevés helyen, főként nyugaton és a Tiszántúlon, északkeleten lehet egy-egy zivatar. (mti)

Egész hétvégén lesznek zivatarok
Most is kiadták a figyelmeztetést az egész országra.

Kiemelt kép: MTI/Cseke Csilla

Ajánlott videó

Olvasói sztorik