Belföld

Életfogytiglani büntetéseket osztottak a halálkamion ügyében

Hárman még feltételesen sem szabadulhatnak.

Életfogytiglani börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azokat az embercsempészeket, akik 71 ember halálát okozták – írja az Index.

Az osztrák rendőrök 2015. augusztus 26-án találtak egy hűtőkamiont az autópálya mellett Parndorfnál, benne menekültek – férfiak, nők és gyerekek – holttesteivel. A külföldi állampolgárságú embercsempészek százezer eurót kaptak volna azért, hogy Magyarországon át nyugatra vigyék őket. Még magyar területen járhattak, amikor minden utas megfulladt. A vádirat szerint pontosan tudták a csempészek, hogy nem jutnak messzire élve utasaik, de nem álltak meg, attól tartva, hogy elesnek az útért remélt pénztől.

Tizennégy vádlott ügyében hirdettek másodfokú ítéletet csütörtökön reggel, közülük négyen életfogytiglant kaptak. Az elsőrendű, afgán állampolgárságú, és a másodrendű bolgár vádlott feltételesen sem szabadulhat, ahogy a hűtőkamiont vezető negyedrendű, szintén bolgár vádlott sem. A hűtőkamiont „előfutóként” biztosító, ugyancsak bolgár harmadrendű vádlott legkorábban harminc év múlva szabadulhat. (Fotó: MTI/EPA/Roland Schlager)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik