Belföld

Elítélték a parkolóőrökre lövöldöző férfit

Két év négy hónap börtönre ítélte a Pécsi Törvényszék azt a férfit, aki gázfegyverrel lőtt a vele szemben intézkedő parkolóőrökre Pécs belvárosában. A férfit három rendbeli súlyos testi sértés miatt marasztalta el a testület.

A férfi tavaly márciusban egy belvárosi élelmiszerbolt bejáratánál parkolta le autóját, parkolójegyet azonban nem vett. Emiatt egy parkolóőr nő – aki bírságot akart elhelyezni a kocsi szélvédőjén – lefényképezte a járművet. A boltból kilépő férfi ezt trágár szavakkal kérte számon rajta, és megfenyegette, hogy “szétveri a fejét, elvágja a torkát”.

Időközben több parkolóőr is megjelent a helyszínen, felajánlották a férfinak, hogy nem bírságolják meg, ha jegyet vált. A férfi ezt megtette, visszament a három parkolóőrhöz, majd a jegyet a lábuk elé, a földre dobta, és szidalmazta őket. Az ezt kifogásoló parkolóőrök egyik női tagját pedig fejbe vágta. Miközben társai felsegítették a nőt földről, a férfi elővett a kocsijából egy gázriasztófegyvert, és többször a parkolóőrökre lőtt.

A parkolóőrök közül ketten nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek a testükbe csapódó gumilövedékek miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik