Belföld

Visszavonul Márki-Zay fideszes ellenfele

Hegedűs Zoltán, a hódmezővásárhelyi Fidesz-frakció vezetője a Facebookon nyílt levélben jelentette be, hogy visszavonul a politikától és nem indul az ősszel esedékes helyhatósági választáson, szúrta ki a delmagyar.hu.

Mint írta, Hódmezővásárhely ma a békétlenség városa, a feszültség mindenütt tetten érhető: a városházán és a templomban, a piacon és az utcán, sőt a családi ebédeken is.

2019 nyarára végleg kettészakadt a város, pedig tudjuk, hogy együtt többre mennénk, mint egymás ellenében. Ilyen körülmények között már nem az a legfontosabb kérdés: ki kezdte, inkább az, hogy ki fejezi be a háborúskodást. Én most erre teszek kísérletet

– fogalmazott.

Hozzátette, a vásárhelyiek ma kevés dologban értenek egyet; kevesebben, mint akár csak néhány éve. Abban azonban mindenki egyetért, hogy a közös dolgaik nem mehetnek így tovább. Szerinte Vásárhelyen változásra van szükség: arra, hogy új fejezetet nyissanak a város történetében.

Azt látná helyesnek, ha mindazok, akik e polgárháborús időszak megtestesítői, most hátralépnének egyet és kivonulnának a helyi közéletből.

Nem a város hétköznapi ügyeiért dolgozó, gyakran szűk mozgásterű képviselőkre gondolok, hanem a felelős vezetőkre – azokra, akik a politikai harcokat vívták, akik a szekértáborokat a város polgárai szemében megjelenítik. Én, a legnagyobb városházi frakció első embereként bizonyosan közéjük tartozom. Nem ihatok tehát bort, miközben vizet prédikálok. A mai napon ezért bejelentem, hogy visszavonulok a politikától és nem indulok az ősszel esedékes helyhatósági választáson

– írta.

Megjegyezte, van, amikor az ember a küzdelemmel, és van, amikor a fegyver letételével teheti a legtöbbet egy városért, egy közösségért, egy ügyért.

Zárszóként bocsánatot kért mindazoktól, akiket az elmúlt évek során akarva vagy akaratlanul megbántott, és köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik a munkájában és a küzdelmében támogatták.

Kiemelt kép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik