Belföld

Újabb fordulat a felesége feldarabolásával vádolt darnózseli hentes ügyében

Bár már kétszer is felmentették, mégsem biztos, hogy megússza a felelősségre vonást a felesége megölésével vádolt darnózseli hentes.  A másodfokon eljáró Győri Fellebbviteli Főügyészség ugyanis az elsőfokú ítélet megváltoztatását indítványozta. Azt szeretnék elérni, hogy halált okozó testi sértés miatt végrehajtandó börtönre ítéljék a férfit, és tiltsák el a közügyek gyakorlásától is.

N.  Jánost azzal vádolták, hogy 2014. május 27-én este megölte feleségét a nő munkahelyének udvarán, majd közös otthonuk pincéjében feldarabolta, a lágy részeket pedig egy húsdarálóval ledarálta. A nő el nem égett maradványait pedig szétszórta a háztól pár kilométerre.Az ügyben 2016 decemberében született elsőfokú felmentő ítéletet a Győri Ítélőtábla tavaly év végén hatályon kívül helyezte. A megismételt eljárásban a Tatabányai Törvényszék felmentette a férfit, mert nem látta kétséget kizáróan bizonyítottnak, hogy valóban ő ölte meg a feleségét.. És arra sincs bizonyíték, hogy az asszony halálát valóban idegenkezűség okozta. A bíróság ugyanakkor egyetértett az ügyészséggel az előzményeket illetően, tehát nem vonta kétségbe, hogy a férfinak volt motívuma a bűncselekmény elkövetéséhez, de az indoklás szerint ez nem bizonyítja, hogy el is követte.

A nem jogerős ítélet szerint a nő 2014 május 27-én este nyolc óra után halt meg ismeretlen időpontban és helyen. A bíróság által megállapított tényállás szerint azonban a férfi volt az, aki aznap este az asszony mosonmagyaróvári munkahelyéhez ment, majd ott 20 óra 4 perc és 21 óra között találkozott a válófélben lévő feleségével, ahonnan Darnózselire mentek kocsival. És N. János volt az is, aki másnap betolatott a háza udvarára, majd ismeretlen tárgyat vett ki a kocsiból és vitt a füstölő felé, s a férfi volt az, aki május 29-én délig részt vett a nő élettelen testének, majd a maradványok eltüntetésében.

Az ítélet ellen fellebbező elsőfokú ügyész és másodfokú ügyészség szerint mindezekből csak az következhet, hogy a férfi végzett a feleségével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik