Belföld

A lúgos orvos kapott kártérítést, az áldozata nem

Ráadásul a Bene Krisztiánnak járó pénzből is csak 250 ezer forint kerülhet Renner Erikához.

Miközben a hat évvel ezelőtti lúgos támadás áldozata egy fillér kártérítést sem kapott a tavaly júliusi jogerős bírósági ítélet óta, az elkövetőnek 591 ezer forint kártérítést ítéltek meg a rossz börtönkörülmények miatt – írja az Index.

Bene Krisztiánt jogerősen 11 év börtönre ítélték, Renner Erikának pedig különböző jogcímeken – így a Bene által ellopott laptop és telefon miatt, valamint az évekig tartó tárgyalásokkal összefüggő költségek megtérítésére 739 ezer forint kártérítést ítélt meg a bíróság. Az ítélet után Renner tavaly szeptemberben benyújtotta kártérítési igényét, amit a Fővárosi Törvényszék végrehajtási osztálya befogadott, majd hosszas aktatologatás kezdődött.

Az áldozat panaszt tett, amire február közepén kapott választ: eszerint adminisztrációs hiba és téves iktatás történt, de február elsején elindult a végrehajtási eljárás. Renner azóta sem látott pénzt, Benének viszont a Fővárosi Törvényszék Büntetésvégrehajtási Csoportja február 28-i végzésében 591 ezer forint kártérítést ítélt a rossz börtönkörülmények miatt. Ebből a végzés szerint csak 250 ezer forintot kaphat az áldozat.

Az Index érdeklődött a Fővárosi Törvényszéknél, hogy miért utasították el a sértett 250 ezer forint feletti igényét, de erre az elmúlt egy hétben nem válaszoltak. (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik