A következő élő közvetítés része Az MSZP egyhangú döntést hozott, a Jobbik megmagyarázta

Nyúlfarknyi sajtótájékoztatóval zárták az eredményvárót a Momentumnál

Ezúttal az EP-kampány és a párt legfontosabb arcai, azaz Cseh Katalin, Donáth Anna, Fekete-Győr András és Hajnal Miklós kampányfőnök álltak a sajtó elé, de mivel eddig is szolgálatkészen viselkedtek a sajtóval, elég kevés kérdés maradt. Az egyik az volt, hogy Jávor Benedek, a Párbeszéd be nem jutó képviselőjelöltje nélkül is lesz-e a zöld ügyeknek képviselője az EP-ben? Erre Cseh Katalin határozott igennel felelt, mondván, hogy a párt az egyik legfontosabb feladatának tekinti a klímaváltozás elleni küzdelmet, és hidat akarnak képezni a zöld és a liberális pártok között.

Fotó: Mohos Márton /24.hu

Donáth Annától pedig azt kérdezték, Hadházy Ákos és Szél Bernadett független képviselők jelenléte mit jelent pontosan, mire az újdonsült EP-képviselő elmondta, hogy nagyon köszönik a volt LMP-s, de tavaly óta már független képviselők támogatását. Egyúttal kifejezte örömét amiatt, hogy pártoktól függetlenül is össze lehet fogni a fontos ügyekben.

Amikor pedig újra megkérdezték, mi lesz az őszi önkormányzati választásokon, azt modta, hogy arról holnap fog majd tárgyalni a párt vezetősége. Innentől kezdve pedig a bulié lesz a főszerep a Dürer Rendezvényteremben, ahol lelkes emberek gratulálnak egymásnak percenként.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik