A következő élő közvetítés része Az MSZP egyhangú döntést hozott, a Jobbik megmagyarázta

A Jobbik vezetősége villámgyorsan lezavarta a magyarázkodást, majd elviharzott

Miután a Jobbik óriási vereséget szenvedett az EP-választáson, Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője, egyben a párt EP-listavezetője és Jakab Péter frakcióvezető-helyettes tartott villámgyors sajtótájékoztatót.

Jakab megköszönte mindenkinek, aki a Jobbikot támogatta, szerinte ugyanis ez ma egyáltalán nem veszélytelen dolog. Sokan az állásukkal játszottak azzal, hogy kiálltak a párt mellett – mondta. Az ellenzéki politikus ezután megismételte, amit már korábban elmondott, nevezetesen, hogy a párt a legnehezebb évén van túl, ám ennek ellenére a Fidesznek nem sikerült elsöpörnie őket.

Az önmagában győzelem, hogy a párt él és küzd. Valójában sokkal kevesebben mentek el, mint ahány jobbikos van. Nem hátrálunk, és megújulva térünk vissza az önkormányzati választásokra, ahol a Fidesz képébe fogunk röhögni

– jelentette ki.

Fotó: Csanádi Márton /24.hu

Gyöngyösi Márton szintén köszönetet mondott. Ő is arról beszélt, milyen nehéz volt a Jobbik számára az elmúlt egy év.

De kiemelte:

EP-mandátumot nyert a Jobbik, és a párt alternatívát kínál Orbán Viktorral szemben.

Ezután Gyöngyösi és Jakab megköszönte a részvételt, majd szélsebesen elviharzott, meg sem várták, hogy az újságírók kérdéseket tegyenek fel. Gyöngyösi korábban arról beszélt, hogy a belső méréseik szerint várhatóan 14 százalékot fognak kapni az EP-választáson.

Gyöngyösi Márton: A populisták csak a kutatásokat nyerik meg
A Jobbikban úgy látják, Magyarországon már szalonképesek, Európában viszont még küzdeniük kell ezért. Listavezetői interjú Gyöngyösi Mártonnal, aki a pártszakadást pozitív fejleménynek tartja, és nem idegesíti magát azon, hogy Európában azok a pártok jönnek fel, amilyen a Jobbik már nem akar lenni.
Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik