Belföld

A GYSEV vasutasai is Mészáros Lőrinc vizét isszák

Nemcsak a MÁV, hanem a Győr-Sopron-Ebernfurt Vasút Zrt. (GYSEV Zrt.) választása is a Vivienvíz Kft.-re esett, amikor a védőital beszállítót keresett. A soproni székhelyű, Magyarországon és Ausztriában működő vasúttársaság 13 millió forintos szerződést kötött a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Vivienvíz Kft.-vel, a cég egy éven át, idén július 1-éig biztosítja a védőitalt a vasutasoknak — derül ki a 24.hu birtokába jutott dokumentumokból.

Mindez persze aprócska megbízás ahhoz képest, hogy 2022 augusztusáig a Vivienvíz biztosítja a védőitalokat a MÁV-nak 1,22 milliárd forintért. A G7 cikke szerint a tavaly augusztusban megkötött szerződés szerint az államvasutak vízigénye megnőtt: 2016-ban – kétéves időszakra – még beérték szűk félmilliárdos keretösszeggel.

Nem csak a vasutas cégek tüntetik ki bizalmukkal a Vivienvíz Kft.-t: hosszas huza-vona után tavaly derült ki, hogy a Volánbusz Zrt. eseti jelleggel 4188 darab félliteres vizet vett Mészároséktól.

Kínos: a Lildből visszahívta a Vivienvíz egy termékét
A Mészáros-érdekeltség közleményben tudatta, ők is újra megvizsgáltatják a Lupilut.

Mészáros Lőrinc 2015 elején alapította a Vivienvíz Kft.-t, a rá következő évre a forgalma megnégyszereződött, 2017-ben pedig tovább nőtt, 2,5-szeresére csaknem 650 millió forintra ugrott. A profit eközben meghatszorozódott, 2017-re pedig az előző évinek a kilencszeresére ugorva 265 millió forintra duzzadt.

Kiemelt kép: Varga György /MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik