Üzleti tippek

Kínos: a Lildből visszahívta a Vivienvíz egy termékét

A gyártó által végeztetett és a Lidl Magyarország megbízásából végzett utóellenőrző vizsgálatok ellentétes eredményt mutatnak, így a gyártó a termék visszahívásáról döntött.

A Vivienvíz Kft. a saját telephelyén működő, illetve független akkreditált laboratóriumban is bevizsgáltatja a Lupilu szénsavmentes ásványvizeket annak érdekében, hogy csak élelmiszer-biztonsági szempontból kifogástalan, az előírásoknak maradéktalanul megfelelő palackozott ásványvizek kerüljenek forgalomba. A most visszahívott, 2018. március 27-én gyártott Lidl Lupilu sajátmárkás termékek az áruházlánc saját hatáskörben végzett felülvizsgálata során mutattak eltérést.

A gyártó közleménye szerint viszont a tétel tökéletes minősítést szerzett a Vivienvíz Kft. által korábban elvégeztetett, független akkreditált mikrobiológiai vizsgálat alkalmával. A társaság felelős gyártóként az ellentétes tartalmú vizsgálati eredmények miatt hozta meg döntését, melynek értelmében az érintett tételt visszahívja. Ugyanakkor az Országos Közegészségügyi Intézettől is kontrollvizsgálatot kért az egymásnak ellentmondó értékek miatt.

A közlemény azt is írja, hogy a szakorvosi vélemények szerint egészséges szervezetben jellemzően nem okoz problémát a Lidl vizsgálata során talált baktérium, amely a környezetben, vizesblokkokban, sőt, az emberi bőrön is jó eséllyel jelen van. A termék egyébként áprilisban került az áruház polcaira, és azóta semmilyen visszajelzés, vagy panasz nem érkezett sem a Lidl Magyarországhoz, sem pedig a palackozó üzemhez.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik