Belföld

Ferenc atya gyilkosa támadt a táti plébánosra

A törökbálinti papgyilkos támadt a táti plébánosra néhány nappal ezelőtt. A Kemma beszámolója szerint a szerdán hat év fegyházra ítélt P. Lászlónak Pelsőczy Ferenc több, mint negyedszázaddal ezelőtti kivégzéséhez is köze volt.

A 79 éves tudós papra a saját dolgozószobájában talált rá a káplán.  Nem egész két nappal a gyilkosság után P. László megjelent az esztergomi rendőrkapitányságon, és nemcsak magát adta fel, hanem társait is feldobta. Azt vallotta, hogy a 20 éves B. Ervinnek és a 19 éves J. Lászlónak is köze van a törökbálinti gyilkossághoz, ráadásul néhány nappal korábban egy szintén idős embert is halálra kínoztak.

P. László öt nappal ezelőtt azzal csöngetett be a táti plébániára, hogy gyónni szeretne. A gyónást követően jelezte, hogy éhes, ezért a plébános háromezer forintot adott neki. Az elkövető a távozását követően egy óra múlva visszament a plébánia épületéhez, becsengetett, azonban már nem várta meg, hogy a plébános beengedje, hanem bement az udvarra.

A férfi ennivalót kért a plébánostól, aki kenyeret és kolbászt csomagolt neki. P. László ekkor közölte vele, hogy „nem akarja bántani”, de neki pénz kell. P. László karjánál fogva bevezette a plébánost dolgozószobába, majd többször is megismételte, hogy „nem akarja bántani”, de neki pénz kell. A plébános átadta a zsebében lévő 30 ezer  forintot, aki ezzel nem elégedett meg, a dolgozóasztal fiókjait nézte át.

Miközben a férfi kutakodott a plébános kifutott az udvarra. Ekkor a férfi megragadta, de a lelkész ellenállt. Az elkövető ekkor megragadta és a falhoz nyomta. A pap végül kiszabadult, és az utcára futott.

Az Esztergomi Járásbíróság  6 év fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte a büntetett előéletű férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik