Belföld

Medián: a Jobbik futhat be másodiknak az EP-választáson

Két vérre menő harc körvonalazódik a vasárnapi EP-választás előtt: a második helyért a Jobbik, az MSZP-P és a DK, az utolsó mandátumért a Momentum és az LMP küzd majd meg, derül ki a Medián HVG-nek készített kutatásából.

A friss országos gyorsfelmérésben a megkérdezettek 51 százaléka állította, hogy biztosan elmegy szavazni a vasárnapi európai parlamenti választáson, így 34 és 36 százalék közé valószínűsítik a részvételi arányt.

A Fidesz győzelme nem kérdéses, csak annak aránya. A második helyért ugyanakkor nagy a harc, három párt, a Jobbik, az MSZP-P és a DK a 10-12 százalékos sávban van. A Medián prognózisa szerint a Jobbik van közülük a legkedvezőbb helyzetben.

A pártlista alsó végén lévők közül a Medián a Momentum bejutását valószínűsíti, míg az LMP feltehetőleg 4 százalék körüli eredménnyel búcsúzik. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Mi Hazánk Mozgalom 3-3 százalék körül zárhat.

Oroszországból nem kérünk, a németek felé nyitnánk
A magyarok szerint a lengyelek és az olaszok most a fő szövetségeseink. Az Európai Unióról sokkal jobb véleménnyel vagyunk, mint Brüsszelről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik