Belföld

Pénzmosás: lebukott a szolnoki maffia – fotók, videók

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Vagyon-visszaszerzési Hivatal üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett pénzmosás megalapozott gyanúja miatt nyomoz egy céghálózat ügyében.

Azt két szolnoki férfi működtette, hogy főleg internetes csalásokból származó pénzeket tüntessenek el. A pénzmosáshoz akár több ezer bel- és külföldi bankszámlát használtak. Az okozott kár több százmillió forint lehet.

A hálózatra a Készenléti Rendőrség összehangolt akcióban, egyszerre 19 helyszínen, csaknem 200 rendőrrel és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel csapott le Szolnokon és több környező településen.

Lefoglaltak 83 millió forintot, ingóságokat, 22 kocsit, köztük több luxusautót (236 millió forint értékben).

Zár alá vettek bankszámlákat, üzletrészeket és 500 millió forint értékben 16 ingatlant.

A banda tagjaitól és a hozzájuk köthető helyszínekről lefoglalt, illetve zár alá vett vagyonelemek összértéke mintegy 850 millió forint. A nyomozás és a felhalmozott vagyon eredetének vizsgálata tart.

Jelenleg 13 gyanúsított van. A bűnszervezetet irányító két szolnoki férfi mellett őrizetbe vettek egy szintén szolnoki informatikust, aki az illegális bevételek legalizálását segítette. A bíróság elrendelte a három férfi letartóztatását a szabadlábon védekező 10 gyanúsított között van ügyvéd, strómanokkal kapcsolatot tartó ember és több  irodai alkalmazott.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik