Belföld

Gyurcsány: Ezért kár volt a magyar adófizetők pénzéből Washingtonig utazni

Mint arról korábban beszámoltunk, hétfőn este a Fehér Házban találkozott egymással Orbán Viktor és Donald Trump, és egy rövid sajtótájékoztatót is tartottak a tárgyalás előtt. Az amerikai elnök arról beszélt, Orbán hozzá hasonlóan ellentmondásos személyiség, de ez szerinte rendben van, a magyar kormányfő jó munkát végzett, megőrizte országa biztonságát. A miniszterelnök pedig azt mondta, újra fiatalnak érzi magát, hiszen húsz éve járt ott először.

A közös nyilatkozat után újságírói kérdések következtek, de ezek szinte mindegyike Trumpnak szólt, az Egyesült Államok politikáját érintették.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke elég gyorsan reagált Facebook-oldalán az eseményekre. Mint írta, az önszeretet és az önimádat röpke találkozása volt a mai Trump-Orbán csúcs. A világot érteni nem akaró vagy nem tudó veszélyes nacionalisták ölelkeztek össze szerinte.

A régóta legnépszerűtlenebb amerikai elnök és a politikájával Európában népszerűtlen magyar kormányfő. Politikusok, akik nem látják a fától az erdőt, azaz a menekültektől a világ megannyi fontos problémáját. Vak támaszkodik világtalanra. Bár a megállapodásról semmit nem tudunk, Orbánnak maradt az Európában csaknem közutálatnak örvendő elnök jól ismert menekült- és Kína-ellenes szózuhataga. Ezért kár volt a magyar adófizetők pénzéből Washingtonig utazni

– fogalmazott.

Márki-Zay Washingtonban: Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal
A mai Trump-Orbán találkozót megelőzte egy másik találkozó.

Kiemelt kép: Andrew Harrer/Bloomberg / Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik