Belföld

Szarvas Koppány Bendegúz is gyanúsított

Panasszal élt, nem tett vallomást a Momentum politikusa. Hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják.

Fekete-Győr András után a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hétfőn hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsította meg Szarvas Koppány Bendegúzt is. A Momentum Mozgalom tagja december 12-én és 13-án az Országgyűlés épülete előtti tüntetéseken a rendőrsorfal tagjai felé célzottan eldobott egy nem azonosítható tárgyat és több meggyújtott füstképző eszközt.

Az ügyészség szerint a rendőrök látásának, légzésének megnehezítésével akadályozta a létesítménybiztosítási feladatok ellátását.

Ezen túlmenően egy 400 ml-es – kapszacinoid hatóanyagot tartalmazó – könnygázszóró palackkal a rendőrsorfal tagjai felé fújt, majd a rendőrök felé dobott egy szikrázó tárgyat, amellyel eltalált egy, a rendőri csapaterőben szolgálatot teljesítő rendőrt.

Szarvas Koppány Bendegúz ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentésére indult nyomozás. Szarvas Koppány Bendegúz a gyanúsítás ellen panasszal élt, vallomást nem tett. Azt írták, hogy a gyanúsításban megjelölt bűncselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 

Kossuth téri tüntetés: négyszer vetettek be könnygázt a rendőrök
Elegünk van; Orbán takarodj - skandálja a tömeg. Van, aki feljutott a Fidesz-székház erkélyére. Tele a Kossuth tér. Páncélozott TEK-járműveket láttak a parlament felé közeledni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik