Belföld

250 milliós osztalékot fialt Mészáros vejének cége

A Homlok Építő Zrt. egyetlen év alatt meghatszorozta bevételeit.

Nyilvánosan elérhetővé vált az Igazságügyi Minisztérium honlapján a Homlok Építő Zrt. tavalyi évre vonatkozó beszámolója, ebből derül ki, hogy

a mindössze két és fél éve létező cégnek tavaly 3,9 milliárd forint bevétele volt, szemben a 2017-es 649,6 millió forinttal. 

A Homlok Építő Zrt.-ben tulajdonos

  • Mészáros Lőrinc lánya, Homlok-Mészáros Ágnes,
  • az ő férje, a felcsúti milliárdos veje, Homlok Zsolt
  • és Homlok Tibor.

A dokumentáció szerint a 763,4 millió forintos adózott eredményből 250 millió forintot vesznek ki osztalékként.

Homlok Zsoltot 2016 szeptemberében menesztették a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezetői posztjáról. Korábban éppen a Homlok vezette cég kapott megbízást a felcsúti kisvasút építésére, a dél-balatoni vasút 100 milliárd forintos megaberuházásában pedig konzorciumi társa volt Mészáros cégének, az R-Kord Kft.-nek. Távozása után hozta létre a Homlok Építő Zrt.-t.

Az üzletember 2017-ben vette feleségül Mészáros Lőrinc lányát, Ágnest. Az üzletember egy érdekeltsége, a Vasútvill Kft. 2018 nyarán apósával együtt nyert el 23 milliárd forintos vasútépítési megbízást. A Homlok Zrt. 2019 hetedik napján behúzott az egy állami megrendelést: 730 millió forintért fejleszeti a Szombathelyi Sportligetet a Prenor Kertészeti és Parképítő Kft.-vel.

Beházasodott a Mészáros családba és lassan meg is van az első milliárdja
Homlok Zsolt tavaly vette feleségül Mészáros Lőrinc lányát. Ennek megfelelően jó éve volt, csak egyik cégéből 855 millió forintot vehetett ki.

Kiemelt kép: Rosta Tibor / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik