Belföld

11 év után emeltek vádat az élettársa körmeit letépő, halálra rugdosó férfi ellen

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség emberöléssel vádolja azt a férfit, aki halálra rugdosta és verte az élettársát 2008-ban egy veszekedés során, majd Dominikára szökött, és ott tíz évig bujkált.

A férfi 2003-tól élt élettársi kapcsolatban élt a nővel egy nyíregyházi családi házban. Kapcsolatuk során gyakran veszekedtek, és a férfi többször is megverte a nőt. Az egyik ilyen bántalmazás miatt a bíróság börtönbüntetésre is ítélte a férfit, de azt nem lehetett végrehajtani.

2008 májusában a nő a barátaival szórakozott, majd a hajnali órákban egy ismerőse kísértében ment haza taxival. Ezt a férfi kifogásolta, és kétszer is megütötte az ismerőst és elküldte, a nőt pedig a bezavarta a lakásba. Az ezt követő két napban többször is megverte és megrugdosta, valamint fojtogatta és két körmét is leszakította.

A nő megpróbált segítséget kérni az ingatlanon lakó másik családtól, de azok nem akartak beavatkozni a vitába. A férfi tovább folytatta a bántalmazást, melynek következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy eszméletlen és mozgásképtelen állapotba került. A magatehetetlen nőt a férfi egyedül hagyta, és ismeretlen helyre távozott. A nőt május 5-én egy ismerőse találta meg, aki értesítette a mentőket, de olyan súlyosak volta a sérülései, hogy a kórházban meghalt.

A férfit nemzetközi elfogatóparancs alapján Dominikán fogták el, majd tíz évvel a bűncselekmény után, adták át a magyar rendőrségnek. A letartóztatásban lévő férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését. Az ügyészség börtönt kért a férfira.

Fotó: Illusztráció/MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Ajánlott videó

Olvasói sztorik