Belföld

Mutat magából egy keveset a nyár

Hogy aztán gyorsan el is vigye az eső a hirtelen jött meleget.

Pénteken nagyrészt napos, fátyolfelhős idő lesz, majd késő délutántól-estétől nyugaton megvastagszik a felhőzet, a Dunántúlon zápor, zivatar is kialakulhat – áll a Kiderül.hu előrejelzésében. Többfelé megerősödik a déli, délnyugati szél. A hőmérséklet délután 26-31 fok között alakul, az Alföldön lesz a legmelegebb. Késő este 19-25 fok várható.

Szombaton erősen felhős lesz az ég, de már reggeltől csökken a felhőzet, északkeleten viszont végig borult idő várható. Éjszaka nyugati irányból egyre többfelé ered el az eső, keleten zivatar is lehet. Napközben fokozatosan megszűnik a csapadék, de helyi záporok még estig kialakulhatnak a Dunántúlon. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16-23 fok között alakul.

Vasárnap közepesen felhős idő várható, az elszórt záporok mellett kezdetben északkeleten, délután és este pedig nyugaton is eleredhet az eső. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7-11 fok között alakul, szélvédett tájakon, az Őrség környezetében ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17-22 fok között valószínű, Nyugat-Magyarországon néhol csak 15-16 fok várható. (Illusztráció: Europress –  Bernd Thissen/dpa)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik