Belföld

Szerelmi háromszög miatt űzte csaknem halálba

Már többször fenyegette a rokonát, hogy megöli, végül csaknem sikerült neki.

A Pest Megyei Főügyészség aljas indokból elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a férfi ellen, aki kocsijával üldözte a haragosát Gödöllőn. A hajsza közben a sértett járműve egy árokba sodródott, felborult, a sértett férfi életveszélyesen megsérült.

A vádlottja és a sértett is gödöllői. Egymás rokonai. Egy szerelmi háromszög miatt 2017 februárjában romlott meg a kapcsolatuk. A vádlott telefonon, interneten gyakran fenyegette a sértettet.

Azt követelte, hogy fizessen több millió forintot kártérítésként. A sértett nem fizetett, ezért többször megfenyegette, hogy megöli.

2017 szeptemberében a vádlott észrevette a sértettet autójában és üldözőbe vette. A hajszában mindkét kocsi 90-100 km/órás sebességgel haladt Gödöllő belterületén. Amikor a vádlott utolérte a sértettet, kocsijával nekiment.

A sértett autója megpördült, az út melletti árokba fordult, a tetejére állt. A sofőr kiesett az ülésből, eszméletét vesztette. Egy járókelő hívta a mentőket, rendőröket. A sértett férfit a mentők életveszélyes állapotban vitték kórházba, ahol életmentő műtétet végeztek el rajta.

A baleset után a vádlott továbbhajtott, nem győződött meg arról, hogy haragosa megsérült-e. Egy házhoz ment. Autója rendszámát leszerelte, majd elszökött. A nyomozó hatóság elfogatóparancsot adott ki ellene, mire másnap jelentkezett a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon. A Pest Megyei Főügyészség aljas indokból elkövetett emberölés kísérletével vádolja.

 

Fotó: PMKI Gödöllő HTP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik